Contacts
طراحی داخلی ساختمان و رستوران

طراحی داخلی ساختمان باید چه ساختاری داشته باشد؟ چگونه طراحی آن، از داخل و بیرون به چشم بیاید، دلنواز و منحصر به فرد باشد؟ این‌ها کلیدی‌ترین سوالات در شروع پروژه‌های ساخت و ساز هستند. در طراحی داخلی ساختمان، شما می‌توانید جزئیات فراوانی را به گوشه گوشه حجم داخلی ساختمان خود بیافزائید. اما همیشه باید توازنی بین زیبایی، هزینه و مسائل امنیتی ساختمان ایجاد شود. نقشه طراحی داخلی ساختمان چکیده‌ای از اصول و مبانی معماری، هنر و بی‌پروایی آن و عقاید شخصی است که در یک هارمونی دقت و زیبایی ادغام شده‌اند.

در کنار حس هنری معماری داخلی، طراحی داخلی ساختمان جزء مراحل پیچیده و طاقت‌فرسا در تصویرسازی معماری بنا است. سال‌ها تجربه، پروژه‌های موفق با تنوع ساختاری و سلیقه‌ای و استفاده از نرم‌افزارهای هوشمند و ابزار تخصصی، اهرم‌های ما در تبدیل شدن به یکی از قطب‌های طراحی داخلی ساختمان مدرن و کلاسیک ایرانی هستند.

منظور از طراحی داخلی ساختمان چیست؟

به زبانی ساده، تجربه ما از فضا و حجم، طراحی داخلی را تفسیر می‌کند. طراحی داخلی یک جزء قدرتمند و اساسی از زندگی روزمره ماست که تأثیر شایانی بر کیفیت زندگی ما، عملکرد حرفه‌ای ما، ارتباطات و حس و حال ما دارد. یک خانه راحت و زیبا، یک محیط کاری کاربردی، فضاهای عمومی زیبا، همه متأثر از یک طرح داخلی بهینه و کارا هستند.

طراحی داخلی یک رویکرد در مفهوم‌ سازی برای فضا در حضور تعادل عملکردی و زیبایی‌شناسی است. منظور از عملکرد، چیدمان جریان و قابلیت استفاده از فضا است. درحالی که زیبایی‌شناسی ویژگی‌های بصری را شامل می‌شود که فضا را به چشم‌اندازی دلپذیر بدل می‌کنند: رنگ، سبک، فرم، بافت و …، در کنار هم جلوه‌ای از معماری و هنر را بر دیوارها نمایان می‌کنند.

بخصوص، کسی که به طراحی داخلی ساختمان مشغول است باید از دانش و مهارت‌های زیر برخوردار باشد: • شناخت بافت‌ها و منسوجات، مواد، رنگ، برنامه‌ریزی برای فضا، پایداری ساختارها و … • توانایی کار با نرم‌افزاهای طراحی دو بعدی و سه بعدی مانند CAD و مدل‌سازی اطلاعات ساختمان با ابزارهایی چون BIM • آگاهی از الزامات سازه‌ای، مسائل بهداشتی و امنیتی و قوانین ساختمان

امروزه طراحان داخلی ساختمان با مجموعه‌ای از پیمانکاران، معماران، مهندسان، صنعتگران، فروشندگان مبلمان، صاحبان مشاغل و ساختمان‌ها در تعامل‌اند تا از هنر و معماری زیبایی فضایی استخراج کنند. تحصیلات و یادگیری مهارت از کانون‌های دانشگاهی بهترین مسیر برای طراح شدن است. در ادامه، تجربه بزرگترین یاور طراح برای استخراج خلاقیت و ایده آفرینی از دنباله‌ای از آزمایش و خطاهاست.

طراحی داخلی ساختمان
طراحی داخلی کافه رستوران رامیلا

تنوع در طراحی داخلی ساختمان

به‌‌طور کلی، هر چقدر تنوع در استفاده از فضا بیشتر باشد، طراحی داخلی ساختمان نیز متنوع‌تر و جزئیات بیشتر می‌شوند. طراحی داخلی یک ساختمان تجاری بسیار متفاوت از طراحی فضای گرم یک خانه دنج و کوچک است. ما از سال‌ها تجربه خود به نفع کیفیت نهایی طراحی شما استفاده می‌کنیم. آنچه ما در طراحی داخلی سازه عرضه می‌کنیم خلاصه‌ای از بندهای زیر است:

• بررسی دستورالعمل‌ها، سند و قوانین داخلی به‌منظور درک چگونگی تأثیر قوانین بر سازه و بخصوص طراحی داخلی آن • ترکیب معماری، طراحی داخلی و مهندسی برای ارائه و پیاده‌سازی یک طرح فوق‌العاده انحصاری و مختص مشتری • فعالیت با رویکردی مشارکتی و با فضایی باز برای بررسی پیشنهادات مشتری و استفاده حداکثری از آن‌ها در کل فرایند طراحی

طراحی داخلی ساختمان مدرن

مدرنیته واژه‌ای است که در کنار بسیاری از اصطلاحات و مفهوم‌های قدیمی و جدید استفاده می‌شود. طراحی داخلی مدرن از اوایل قرن بیستم و در دوران شکوفایی طراحی داخلی معاصر بر سر زبان‌ها افتاد. منظور از طراحی داخلی یک ساختمان مدرن، ترکیب زیبای و مهندسی با تعریف‌های جدید جوامع و اشخاص از زندگی در عصر فناوری و پیشرفت‌های متأثر از آن است.

از جمله ویژگی‌های یک پروژه طراحی داخلی ساختمان مدرن می‌توان به بندهای زیر اشاره کرد: • استفاده از پالت رنگی تک رنگ و خطوط برجسته و مشخص در فضا • بهره‌گیری از اصول مینیمالیسم • استفاده از مواد طبیعی و نور طبیعی • استفاده از زاویه‌ها و هندسه‌‌های نامتعارف • استفاده از فناوری در بندهای مختلف و اجزای معماری داخلی ساختمان مدرن • ورود گسترده نور به اجزای مختلف ساختمان و حذف حداکثری دیوارهای مانع در ورود نور

در طراحی داخلی ساختمان مدرن، طراح از بند سنتی‌گرایی و رویکرد غالب رها می‌شود و با حرکت در مسیری سرشار از خلاقیت، طرح، انسجامی منحصر به فرد از فضا را پیاده‌سازی می‌کند. به‌ویژه، طرح‌هایی اینچنین به راحتی از انواع دیگر تفکیک می‌شوند و تجربه اولیه هر شخص از آن با سورپرایز و تأمل بیشتری همراه است. مجتمع آپارتمانی راسپینا، مجتمع چندمنظوره آموزشی نورالمهد، خانه ندا و سرای باران ازجمله پروژه‌های اختصاصی اویز با رویکرد طراحی داخلی ساختمان مدرن هستند که می‌توانید با مراجعه به بخش پروژه‌های سایت از آن‌ها دیدن کنید.

انواع طراحی داخلی ساختمان

دنیای طراحی داخلی، بخصوص با ورود نرم‌افزارهای دو بعدی و سه بعدی طراحی، به آبشاری بلند تبدیل‌شده که هر قطره از آن طرحی جدید، ایده‌ای جدید و نمایی متمایز برای انواع طراحی داخلی ساختمان ممکن است. انواع طراحی داخلی ساختمان یک لیست بلندبالا است که سرشار از نمونه‌های کلاسیک و سنتی همراه با طراحی داخلی ساختمان مدرن است.

با این حال و در حضور سیل درحال تغییر و تکامل طراحی داخلی ساختمان، سبک‌هایی وجود دارند که می‌توان انواع مختلفی را با استفاده از آن‌ها دسته‌بندی کرد. در ادامه به برخی از شاخص‌ترین سبک‌های طراحی داخلی ساختمان می‌پردازیم.

سبک طراحی داخلی انتقالی

در میان انواع طراحی داخلی ساختمان، سبک طراحی داخلی انتقالی یک میانه‌ رو است که مقبول اکثریت مردم قرار می‌گیرد. در این نوع از طراحی داخلی ساختمان، دست طراح برای استفاده از اجزای مدرن و سنتی باز است. برای انواع سنین، جنسیت‌ و نوع نگاه‌های مختلف، عنصری از طراحی در فضا قرار دارد.

این سبک به زبان دیگر، میانه رو است و محدودیت‌ها را به نفع اکثریت پشت سر می‌گذارد. برای کسانی که طراحی داخلی سنتی را از مدافتاده و خسته‌کننده می‌دانند، اما در حضور بیش از حد عناصر مدرن نیز احساس راحتی نمی‌کنند، سبک طراحی داخلی انتقالی یک ایده‌آل است.

سبک طراحی داخلی سنتی

در بحث بررسی انواع طراحی داخلی یک ساختمان، واژه کلاسیک یا سنتی همیشه در رده‌های بالای معرفی و نقد قرار می‌گیرد. در طراحی داخلی ساختمان به سبک سنتی، فضا با عناصر آشنا برای قدیمی‌ترها اشغال می‌شود، خطوط و اشکال قابل فهم‌ترند و فرهنگ جامعه در طراحی گنجانده شده است.

طراحی داخلی ساختمان به سبک معاصر

در میان انواع مختلف طراحی داخلی ساختمان، سبک معاصر بیشتر از بقیه دچار تحول می‌شود و هیچ نقطه توقفی برای دگرگونی آن وجود ندارد. در طراحی داخلی ساختمان به سبک معاصر، مد روز در کانون توجه قرار می‌گیرد و طراح از خواسته‌های اکنون و سلیقه‌های جاری جامعه برای طراحی و پیاده‌سازی طراحی داخلی سازه استفاده می‌کند.

طراحی داخلی ساختمان به سبک مینیمالیست

در این سبک از طراحی، ژاپنی‌ها استاد و پیشگام‌اند. طراحی داخلی ساختمان از نقطه‌نظر طرفداران مینیمالیست به معنی استفاده حداقلی از عناصر اضافی و بهره حداکثری از فضا است. در این سبک از معماری و طراحی داخلی ساختمان، نماها ساده‌تر و با جزئیات کمتر، زاویه‌ها ملایم‌تر و با اجتناب از غیرضروری‌ها و باهدف تمرکز بیشتر بر نور و فضای باز انتخاب می‌شوند.

نقشه طراحی داخلی ساختمان

قبل از شروع به هر فعالیت مهندسی یا معماری، باید نقشه‌ای از طرح توافقی تهیه شود تا راهنمای مجری از نقطه شروع تا پایان طراحی ساختمان گردد. نقشه طراحی داخلی ساختمان خلاصه‌ای از ایده‌های طراح، مشتری، مشاوران و قواعد ساخت‌وساز است که در فضای کوچک کاغذ چاپ شده است.

هر پروژه طراحی داخلی ساختمان در 3 فاز برنامه‌ریزی و پیاده‌سازی می‌شود:

 فاز صفر: در این فاز آنچه وجود دارد، فیزیک و فضای موجود همراه با محدودیت‌ها و آزادی عمل در زیر ذره‌بین طراح می‌رود تا جزئیات بایدها و نبایدهای آن تحقیق شود. در فاز صفر طراح به امکان‌سنجی پروژه می‌پردازد، یعنی آنچه خواسته‌شده یا در ذهن طراح است باید از نظر اقتصادی، چالش‌های قانونی و ظرفیت بنا سنجیده و هزینه‌ها و زمان برآورد اولیه شوند.

‌ فاز یک: هرآنچه در مرحله قبل بررسی شد، پایه‌های مرحله بعد را تشکیل می‌دهند؛ در این فاز ایده‌های فاز صفر بر روی کاغذ ثبت می‌شوند تا ذهنیت به خطوط و اشکال تبدیل شود. در واقع این فاز از تهیه نقشه طراحی داخلی ساختمان ایجاد یک پل بین ذهنیت طراح و محدودیت‌ها و انتظارات مشتری است.

فاز دوم: فاز دوم از نقظه طراحی داخلی ساختمان آخرین مرحله از طراحی است که در آن شبیه‌سازی‌های مدنظر طراحی و آخرین ترسیم‌ها از نقشه طراحی ساختمان تدوین می‌شوند. در این فاز طراح آنچه در مراحل قبل اندیشیده یا ترسیم کرده است را می‌آزماید تا بهینه‌ترین طرح پس از رفع خطاها ایجاد شود.

یک نکته اساسی درباره این فازها و نقشه‌های فاز 1 و 2 در این است که در نقشه طراحی داخلی ساختمان خروجی فاز یک، اندازه‌ها و ویژگی‌های دقیق اجرای پروژه محاسبه و نوشته نشده‌اند. این فاز 2 است که به تمام مولفه‌های اجرایی می‌پردازد و طراح و مجری را در یک هم‌ارزی کاری قرار می‌دهد.

در پلان و نقشه طراحی داخلی که مهندس معمار به مجری و مشتری تحویل می‌دهد حتی زاویه راه‌پله‌ها و کنج‌های سقف هم در نقشه با دقت آورده شده است. این فاز از طراحی داخلی ساختمان باید در تعامل کامل با مشاور اصلی پروژه و نقشه‌های عمران سازه انجام گیرد تا پتانسیل‌های سازه به دقت بررسی شوند و بارها یا چیدمان نادرست در طراحی ضربه‌ای به ساختار پایه وارد نکنند.

طراحی داخلی ساختمان مسکونی ایرانی

در نهایت، این طراحی‌ها و ایده‌پردازی‌ها باید برای کشور ایران، بر اساس فرهنگ مردم آن و بافت‌های موجود کنونی انجام گیرند. به‌عبارتی، طراحی داخلی ساختمان مسکونی ایرانی باید جلوه‌ای از تفکر سنتی و عادت‌های معماری ایرانی در کنار ایده‌های مدرن و افزودن قابلیت‌های جدید به سازه باشد. هنر اصلی‌ترین نقش را در طراحی داخلی ساختمان مسکونی ایرانی باز می‌کند چراکه فرهنگ و استعدادهای ایرانی با هنر آمیخته شده است و طراحی داخلی ساختمان چیزی مجزا از هنرپردازی و تلفیق عادت با ایده نیست.

در پروژه‌های طراحی داخلی ساختمان مسکونی ایرانی، ما از ترکیبی از شبیه‌سازی و ایده‌های فانتزی در کنار هنر و معماری ایرانی بهره می‌گیریم. به‌ویژه، سعی می‌کنیم آنچه نوستالوژی ایرانی را جلوه می‌دهد در کنار آسایش با تعریف مدرن به هم‌خوانی و سازگاری برسند تا مشتری هم‌زمان با حفظ پیوندهای ذهنی خود با آیین و سنت‌های کشورش، گذاری به مدرنیته و دنیای خارج از عادت‌های ایرانی داشته باشد.

رستوران کاراکتر، کافه موج و نمازخانه بوستان سفرهای دریایی ازجمله پروژه‌های ما در طراحی داخلی به سبک ایرانی و تلفیق آن با شیوه‌های مدرن در معماری هستند. ما در طول سال‌ها با نقشه‌های طراحی داخلی ساختمان زیادی کار کرده‌ایم و با شیوه‌های کارا و مشتری‌پسند در برانگیخته کردن ذائقه ایرانی آشنایی کامل داریم.

طراحی نقشه نازک کاری یکی از مهم‌ترین وظایف معمار است که باید مدنظر او در طراحی داخلی ساختمان مسکونی ایرانی قرار گیرد. ایرانی‌ها از سالیان دراز با نازک‌ کاری آشنایی داشته‌اند و وارد کردن آن در نقشه طراحی داخلی ساختمان یک ضرورت است.

ما محصول تجسم‌سازی معماران سنتی و استادهای گچ‌کار مطرح کشور را با استفاده از مدل‌های شبیه‌سازی، با نقشه‌های مدرن و ذهنیت معمار ادغام کرده‌ایم تا با حفظ سنت‌ها و عادت‌های تصویری برای مشتریان، امکان تغییر و سنت‌ شکنی به نفع زیبایی طراحی داخلی ساختمان را نیز حفظ کنیم.

نکات کلیدی در طراحی داخلی ساختمان

در ترسیم نقشه طراحی داخلی ساختمان و پیاده‌سازی آن نکاتی کلیدی وجود دارند که مجموعه مهندس معمار، مجریان طرح‌ها و مشتریان باید به آن‌ها توجه حداکثری داشته باشند.

همکاری مجموعه طراح، مجری و سرمایه‌گذار برای اجرای دقیق پروژه:

اکثر پروژه‌های طراحی داخلی ساختمان یا هر پروژه معماری دیگر نقطه شروع و نقشه‌کشی بسیار موفق و جذابی دارند، این ادامه راه است که در تفاهمات و اختیارات اجزاء اجرایی مشکل به وجود می‌آید و آنچه اجرا می‌‎شود تفاوت‌های زیادی با آنچه طراحی شده بود دارد.

نکته کلیدی، نقش مشتری یا سرمایه‌گذار در ایجاد پل‌های ارتباطی بین مجری و مهندس معمار است. مشتری باید پس از توافق با معمار و پیاده‌سازی ایده‌های خود در نقشه طراحی داخلی ساختمان، تلاش کند که مجریان همراهی لازم برای پیاده‌سازی دقیق نقشه را داشته باشند.

در شرکت ما طراحی و پیاده‌سازی یک هارمونی هستند که از نقطه شروع طرح تا لحظه تحویل آن پایدار می‌ماند. ما در تمام زمان اجرا بر طرح نظارت خواهیم داشت و اگر لازم باشد پیشنهادات مفید تغییر را در نقشه طراحی داخلی ساختمان اعمال می‌کنیم و سعی می‌کنیم با یک تعامل مستمر با بخش اجرا، بهترین نتیجه معماری را برای مشتری به ارمغان آوریم.

تطبیق کاربری سازه با طراحی داخلی ساختمان

یکی از اصلی‌ترین پارامترها در طراحی داخلی ساختمان، تطبیق نقشه طراحی داخلی ساختمان و اجرای آن با کاربری ساختمان است. مطمئنا طراحی داخلی مطب پزشکان باید متفاوت از طراحی داخلی ساختمان مسکونی ایرانی باشد. هرچند این دو می‌توانند اشتراکات کم‌وبیش زیادی هم داشته باشند، اما تم نهایی و کلیت طرح‌ها باید متفاوت از یکدیگر باشند و مخاطب بتواند این تفکیک و اختلاف را به راحتی احساس و درک کند.

ما پروژه‌های موفق متنوعی از انواع مختلف طراحی داخلی داریم و همین امر باعث شده با ظرفیت‌های هر سازه، نقش معماری آن در هدف کاربری‌اش و ارتباط دادن این دو به نفع جلوه کردن سازه آشنایی کافی داشته باشیم.

ورودی‌ها و اولین تأثیر بر مخاطب

ورودی‌ها و بخصوص درهای ورودی نقشی اساسی در معرفی شخصیت سازه به مخاطب خارجی دارند. در طراحی داخلی ساختمان باید تأکید شاخصی بر نوع ورودی‌ها و چگونگی استقرار آن در بافت ساختمان شود. برای مثال، درهای ساختمان مانند جلد کتاب هستند که قرار است معرف اولیه آن باشد، بنابراین باید خلاصه‌ای از ایده طراحی داخلی ساختمان در ورودی پیاده‌سازی گردد.

نورپردازی

شاید مهم‌ترین عنصر در طراحی داخلی ساختمان نورپردازی آن باشد. اگر معمار نتواند از تمام ظرفیت‌های نورپردازی سازه به نفع طراحی داخلی آن استفاده کند، هرگز طرح موفق و دلنشینی نتیجه نمی‌شود. از جمله نمونه‌های کاری ما که جلوه‌ای از تزریق بی‌نهایت نور به معماری است، موارد زیر شاخص‌اند: • ساختمان آموزشی و کارگاه اجرایی فولاد پاسارگاد • ویلای سیاه و سفید • ساختمان چندمنظوره بندر اروندکنار • مجتمع مسکونی راسپینا • خانه صفا • سرای باران

نور نقطه تلفیق معماری بنا با معماری داخلی ساختمان است. این دو طراحی باید به‌گونه‌ای پیاده‌سازی شوند که تابیدن نور بر اجزای یکی به جلوه‌کردن دیگری نیز کمک کند. منبع نور معماری بنا آفتاب و برای معماری داخلی سیستم روشنایی خانه است. بنابراین، در طراحی داخلی ساختمان باید به صورت ویژه به سیستم روشنایی آن پرداخته شود و زاویه‌بندی‌ها درست محاسبه و در اجرا مدنظر قرار گیرند.

متراژ و تبدیل محدودیت به انگیزه طراحی

در طراحی داخلی ساختمان، متراژ در دست اجرا همیشه چالش‌آفرین است. متراژ پایین یک دسته از محدودیت‌ها را تعریف می‌کند و فضای بسیار باز نیز مشکلات مختص خود را دارد. معمار طراح باید در هر دو حالت، محدودیت را به فرصتی برای ایده‌پردازی و ایجاد طرحی نوین و مختص آن سازه تبدیل کند. شاید تنها ابزار او در چنین انتقالی، هنر و خلاقیت او باشد.

طراحی داخلی ساختمان 100 متری

چنانکه توضیح دادیم، هرچقدر تنوع در استفاده از محیط بیشتر باشد، طراحی داخلی ساختمان پیچیده‌تر و نیازمند بررسی و جزئی‌نگری بیشتری است. همچنین، متراژ ساختمان نقشی کلیدی در طرح نهایی و شیوه اجرای آن دارد. طراحی داخلی ساختمان 100 متری یک مقیاس استاندارد برای پیاده‌سازی طرح‌ها و جلوه کردن زیبایی در معماری داخلی است.

از دید ما، طراحی داخلی ساختمان 100 متری یک ایده‌آل برای پیاده‌سازی خلاقیت‌های طراح است. در چنین حجم و مقیاسی، عناصر کلیدی در زیبایی داخلی باید پیاده‌سازی شوند و هرآنچه در طراحی داخلی ساختمان قابل‌اجراست را در این مقیاس پیاده‌سازی کرد.

پروژه‌های خانه ندا و آپارتمان شهرآرا نمونه‌هایی از طراحی‌های ما در چهارچوب طراحی داخلی ساختمان 100 متری هستند. ما در این پروژه‌ها، از محدودیت فضا به نفع جلوه‌گری زیبایی طراحی استفاده کرده‌ایم و بهینگی و استفاده حداکثری از متراژ را جلوه داده‌ایم.

قابل ذکر است که پروژ‌ه‌هایی چون رستوران سنتی رامیلا در متراژهای پایین تر و کمتر از 60 پیاده‌سازی شده‌اند و نتیجه همچنان پر از تجربه‌های فوق‌العاده در زیبایی آفرینی و تسخیر فضای داخلی ساختمان با هنر و خلاقیت است.

یک پاسخ یا نظر بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معماری-اشتراک-تصویر
برای دریافت آخرین اخبار مشترک شوید!